I Klassekampens leder av 22. mai, skriver Bjørgulf Braanen om “håp” for Julian Assange. Jeg tillater meg å knegge bittert.
For å bli gjenvalgt er en sterkt svekket Biden helt avhengig av massiv pengestøtte fra Israel-lobbyen og våpen-produsentene. Han avviser derfor bestemt at det som skjer i Gaza er folkemord og han lover å straffe ICC .
Imidlertid snur stadig flere velgere ryggen til ham nettopp pga. Gaza og de harde straffereaksjonene mot Palestina-sympatisører. Slik stemningen er i USA nå, har ikke Biden råd til å støte fra seg enda flere velgere.
Dersom Assange nå blir utlevert til USA, vil det bli demonstrasjoner og et spetakkel uten like. Assange-tilhengere vil minne oss om noe Biden helst så at vi for alltid glemmer: Julian Assange og Wikileaks avslørte noen av USAs utallige folkerettsbrudd og krigsforbrytelser begått av presidenter fra begge partiene. Fra ståstedet til USAs makthavere er det en forbrytelse verre enn folkemord og bestialske massemord (som jo nå begås av deres gode venner i Israel).
Les f.eks. det såkalte “njet means njet” notatet fra William Burns. Dette notatet ville vi aldri ha sett om det ikke hadde vært for Julian Assange, William Burns skrev det i 2008 da han var USAs ambassadør i Russland. (Han er nå sjef for CIA). Det viser, det beviser, at Russlands invasjon var alt annet enn uprovosert! En smakebit fra innledningen.
NATO-utvidelse, særlig innlemmelse av Ukraina, er og blir en “emosjonelt ladet, ja, nevralgisk” sak for Russland. Men også strategiske vurderinger ligger til grunn for sterk motstand mot NATO-innlemmelse av Ukraina og Georgia. For Ukrainas del omfatter dette frykt for at landet vil bli delt i to, med påfølgende vold og – hevdes det av enkelte – borgerkrig. Dette ville tvinge Russland til å måtte vurdere å gripe inn.
min oversettelse
Les det! Les hele. Det er et særdeles interessant dokument. USA har altså visst – i alle fall siden 2008 – hvor alvorlig russerne tok Ukrainas mulige medlemskap i NATO. USA rett og slett fremprovoserte en krig.
De britiske dommerne har tydelig vist ved gjentatte anledninger at maktfordelingsprinsippet ikke gjelder for Storbritannia, hvor den “dømmende myndighet” adlyder ordre fra den “utøvende myndighet”. Hele rettsforfølgelsen av Julian Assange har vært en farse og fullkomment rettsstridig fra ende til annen. Jeg tipper at dommerne har fått beskjed om at det er best å utsette utleveringen enda et år, til etter valget.
Her i Norge sier vi gjerne: Det er lov å håpe. Det er et fint uttrykk. Men når det gjelder USA, foretrekker jeg å advare: Vi må ikke være naive.